Εκπαιδευτικά Παιχνίδια και Ομάδες Κοινωνικοποίησης

Η πολύχρονη εμπειρία μας και η βαθειά πεποίθηση μας ότι “τα παιδιά πρέπει πρώτα να τα κάνουμε χαρούμενα και μετα πιο έξυπνα” μας ωθει στην υλοποίηση ενός πολύ πρωτοποριακού πρόγράμματος με τη δική μας προσωπική σφραγίδα. Οι ομάδες των Κέντρων Σύναψις απευθύνονται σε παιδιά 3 εώς13 ετών που  αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επικοινωνία και την κοινωνική συμπεριφορά.  Η πίστη μας στα πολλαπλά οφέλη που αποκομίζουν τα παιδά παίζοντας (αυτοεκτίμηση, αλληλεγγύη, εμπιστοσύνη, αποδοχή κ.α) και η ιδέα να εμπλουτίσουμε τα παιχνίδια με στοιχεία απ’ τις πιο καταξιωμένες παρεμβάσεις στην ειδική εκπαίδευση (PRT,ΑΒΑ, SOCIAL STORIES, THEORY OF MIND) μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε αυτό το πρόγραμμα προσανατολισμένοι στις ιδιαίτερες απαιτήσεις μιας προσαρμοσμένης παρέμβασης.

Η προσπάθεια αυτή φιλοδοξεί να προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν μέσα απο συντροφικά παιχνίδια, παιχνίδια ρόλων και  δραστηριότητες ψυχοκινητικότητας, μια μεγάλη γκάμα κοινωνικών δεξιοτήτων και γνώσεων. Ο προσανατολισμός του προγράμματος είναι να προσφέρουμε στα παιδιά ένα ευχάριστο, δημιουργικό και κυρίως διασκεδαστικό περιβάλλον εκπαίδευσης.

Εκπαιδευτικά Παιχνίδια και Ομάδες Κοινωνικοποίησης τα πρωινά Σαββάτου και απογεύματα Τρίτης και Παρασκευής στα Κέντρα Σύναψις Αιγάλεω-Πειραιά

Όταν η κατανόηση γραπτού κειμένου γίνεται στα σημειώματα του "κρυμμένου θησαυρού"
όταν προσπαθώ με το σώμα μου ν' αναπαραστήσω γράμματα
όταν η "σκούπα" ψάχνει το "φαράσι" γιατί ταιριάζουν..
όταν γίνουμε ένα σαλιγκάρι που τρέχει ή ένας θεόρατος γίγαντας
όταν «μιλάμε» χωρίς φωνή στην παντομίμα.. τότε ένα Θεατρικό Εργαστήρι, μια Σχολική Τάξη και ένας Παιδότοπος γίνονται Ένα!! 

Τα τμήματα και οι ομάδες λειτουργούν κατ' αντιστοιχία των τμημάτων του πρωινού σύμφωνα με την ηλικία και το αναπτυξιακό επίπεδο του παιδιού. Παρέχεται πλήρης και εξατομικευμένη ενταξιακή παρέμβαση όπου κρίνεται απαραίτητο.